Virkistystä kesään:Mainio-Mansikkajäätelö ja Laventeli-Stracciatella – I Gelati salutari di Nina

 

Terveisiä Veronasta!

Olin keikalla Veronassa…

Foto0774

(Keikkapaikkani.

Ja näkymä keikkapaikaltani.)

Foto0770

…ja siellä oli NIIN kuuma laulaa, että kotiin tultua oli pakko päästä vilvoittelemaan…

Täällä Italiassa on kaksi hyvää tapaa vilvoitella;

1. Mennä rantsuun!

Ja nyt kerronkin teille taas yhden salaisuuden; täällä Riminillä, massaturismin mekassa, on yksi villi ja vapaa ja melkein autio ranta!!! Minun ehdoton suosikki-rantsuni! No oikeastaan se ei kyllä ole ihan Riminillä, vaan Cattolican ja Pesaron välillä olevan Strada Panoramican “alla”, suurinpiirtein Pavarottin huvilan alapuolella, siksi kutsunkin rantaa Pavarottin rantsuksi… Syy siihen miksi se on niin villi, vapaa ja autio lienee se, että se on siis jyrkän kallionkielekkeen alla ja sinne pitää kävellä polkua pitkin alas noin puolitoista kilometriä (niin ja sitten tietysti rantsupäivän päätteeksi nousta ylös ne samat puolitoista kilometriä…), joten kaikkia (varsinkaan lapsiperheitä) ei tietysti houkuta moinen kuntoilu, mutta  alppikiipeilijä- lapsiltani lasku ja nousu sujuu kuin leikki… Tässä kuvakooste;

Ensin pitää siis mennä alas;

110620141519

110620141514

110620141530

110620141534

Onneksi vettä on tarjolla matkan aikanakin…

110620141543

 

 

Perillä!!!

 

110620141573080620141480

 

 

080620141476080620141475

 

110620141599110620141562

 

Ja sitten  takaisin ylös!

110620141622

110620141645

110620141642

 

Loppu häämöttää…

lapset jaksavat vielä juosta edellä…

 

 

110620141651

…jätskille…!

 

Niin sillä toinen hyvä tapa vilvoitella Italiassa on Gelato!!!

 

Vilvoittelutapa No.2: Syödä ihanaa italialaista jäätelöä, joka monissa paikoissa on kyllä Maailman Parasta! (Esimerkiksi meidän lähi jätski-baarimme tarjoaa niin hyvää luomujätskiä, ettei voi olla tosikaan…)

Siksi onkin ihan pöljää lähteä tekemään jätskiä täällä Italiassa,mutta jos on syntynyt pöljäksi, niin minkäs sille mahtaa… 🙂

No, oikeastaan halusin kokeilla tämmöisiä terveysjätskireseptejä, sillä kun elimistö (ja makunystyrät) ovat alkaneet tottua täälläiseen “makrobioottis- vaikutteiseen” ruokaan, (siis vähä-suolaiseen ja vähä-sokeriseen), alkavat monet ruoat tuntua liian suolaisilta tai liian äklö-makeilta…

Tässä siis kaksi täysin sokeritonta (ja maidotonta) jäätelöreseptiä.

Minulla ei  ole jäätelökonetta täällä, (perheenjäseneni huokaisevat helpotuksesta; sillä kaikki muistavat vielä kauhunsekaisin tuntein kahdenkymmenenvuoden takaisen jäätelökone kokeiluni; vaahterasiirappi-inkiväärijätskin, johon laitoin kokonaisen purkillisen jauhettua inkivääriä, ohjeessa olleen puolen teelusikallisen sijaan…, eikä siitä jäätelöstä tullut siis hirveän virkistävää, vaan pikemminkin polttavaa…, mutta olen nyt viisaampi ja vanhempi; elämä opettaa…), joten tyydyin siis  mehujää-muotti-jäätelöön.

Parasta näissä terveysjätskeissä on se, että niistä ei tule lainkaan sellainen raskas olo, vaan ne todellakin virkistävät (ja viilentävät), ihan oikeasti!

 

image

 

 

 

Tässä reseptit:

 

MAINIO MANSIKKAJÄÄTELÖ

 

image

 

 

Tarvitset;

 

noin parikymmentä yön yli liotettua luomu cashew-pähkinää

noin 2 dl  luomu omenamehua

noin 2 dl paloiteltuja luomumansikoita

1 banaani

2rkl hunajaa

1-2rkl vasta puserrettua sitruunamehua

 

Ohje;

Hienonna liotetut ja huuhdellut cashew-pähkinät monitoimikoneella tai sauvavatkaimella, (ainakin yhden minuutin ajan). Lisää loput ainekset ja anna käydä taas ainakin minuutin ajan.

image

Kaada valmis seos mehujäämuotteihin.

image

Sulje muotit.

image

 

Pistä pakkaseen.

image

 

Seuraavana päivänä voit maistella lopputulosta ja virkistäytyä!

image

 

 

 

KOOKOS-HASSELPÄHKINÄ-LAVENTELI-STRACCIATELLA

image

(Stracciatella on italialainen jäätelöklassikko; kermajäätelöä, jossa on rouhittua tummaa suklaata; minä tein tämän terveys- stracciatellan kookosmaidosta& hasselpähkinöistä ja maustoin sen laventelinkukilla)

Tarvitset;

2dl luomukookosmaitoa

reilun kourallisen paahdettuja hasselpähkinöitä

3 rkl luomuhunajaa

hitusen raaputettua vaniljatangon sisusta

1-2rkl kookoshiutaleita

noin 3 rkl raastettua tummaa luomusuklaata

noin 10 laventelinnuppua

 

Ohje:

 

Jauha hasselpähkinät monitoimikoneessa, (ainakin yhden minuutin ajan). Lisää kookosmaito, hunaja ja vanilja ja anna käydä vielä jonkun aikaa.  Sekoita joukkoon hellästi käännellen kookoshiutaleet, suklaarouhe ja laventelinnuput. Kaada mehujäämuotteihin, pistä pakkaseen ja anna jäätyä yön yli.

Nauti!

image

 

Näiden kuvien myötä haluan kiittää teitä rakkaat lukijani tästä ensimmäisestä keväästä kanssanne; olette olleet joka hetki läsnä kokkailuissani; kiitos, että olen saanut laittaa ruokaa teille, ja teidän kanssanne; toivon, että teillä on ollut edes puoliksikaan yhtä hauskaa kuin minulla, kun olen saanut jakaa ruoanlaiton ilon kanssanne…

La cucina di Nina sulkee nyt lietensä ja jää joksikin aikaa kesälomalle, (jos en nyt satu keksimään vaikka  jotain maailman mullistavinta ja maukkainta ja megaterveellistä mustikkareseptiä, joka minun on ihan pakko saada jakaa kanssanne…) 🙂

Pikaisiin kokkailemisiin…

Hyvää juhannusta ja virkistävää kesää kaikille!!!

❤ Baci, Nina

 

 

110620141675

110620141663

110620141629

110620141628

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s