Ninan vaaleanpunainen ruusurisotto- Risotto alle rose

Ruusuntuoksuisia terveisiä, rakkaat lukijani!

image

No niin, laulaja-&muusikkolukijani varmaankin arvasivat jo..; Olen kovasti (ehkä vähän liiankin..) harjoitellut konserttia varten Sibeliuksen laulua Flickan kom ifrån sin älsklingsmöte…, jossa paremmillakin laulajilla on aina joskus menneet värssyt vähän sekaisin, niin että “jag har ätit hallon” onkin vaihtunut “jag har ätit rosor”, joten ei ihme että minun alkoi tehdä mieli syödä ruusuja näiden uutterien lauluharjoitusten jälkeen…

image

Olen myös aivan ihastunut uuteen löytööni; luomuruusuöljyyn (jota kyllä ei valitettavasti voi syödä.., vaan olen käyttänyt sitä yövoiteena ja se todella toimii..!). Suosittelen lämpimästi; levitä 100% ruusuöljyä puhdistetulle iholle (kasvoille ja käsille)  ennen nukkumaanmenoa, ja sitten vaan ihanalta tuoksuvia, kauniita unia ja ruusun kuvia (vaikka minä tietenkin toivon lehtikaalin kuvia..). Ja aamulla herätessäsi iho on NIIN pehmeä ja sädehtivä!

image

(Öö… Varsinkin jos joku hirvittävän suloinen paparazzi-valokuvaaja, tulee ottamaan sinusta kuvan heti herättyäsi…)

image

Siispä tuumin, jos joku asia tekee näin hyvää ulkoisesti, niin sen täytyy tehdä hyvää myös sisäisesti… (Ruusut ovat täynnä  hyviä rasvahappoja; hyvässä suhteessa Omega3 ja Omega6, sekä vitamiineja, erityisesti E-vitamiina, sekä beetakaroteenia ja kasvisteroleita).  Ja koska vanhan viisauden mukaan ihminen on sitä mitä hän syö… Päätinkin lähteä heti kokkailemaan!

image

Tässä teille tulos;

NINAN VAALEANPUNAINEN RUUSURISOTTO:

image

Tarvitset;

Yhden punasipulin

Noin 450g (sääntö on kaksi kourallista per ruokailija) risottoriisiä  (minä käytin luomu ribes- semintegrale, siis ei ihan valkoista, mutta ei ihan kokojyväkään..,-riisiä)

Noin litran kasvislientä (mielellään itse valmistettua, minä tein ihanan liemen, johon käytin kaikkea, minkä muuten olisin joutunut heittämään roskiin; parsan kovia jalkoja, herneen kuoria, kevät sipulin&- valkosipulin varsia ja lisäsin palan porkkanaa, selleriä ja mausteita; kokonaisia pippureita, korianteria, tuoretta laakerinlehteä, salviaa, rosmariinia ja persiljaa yms. Ja keitin niitä parisen tuntia, annoin jäähtyä ja siivilöin. Tätä lientä on hyvä valmistaa iso määrä kerralla ja säilyttää jääkaapissa, kunnes sitä tarvitaan. Säilyy noin viikon.)

Himalajansuolaa (jotta väriskaala pysyy oikeana..)

Noin 3-4 vaaleanpunaisen luomu-/villiruusun terälehtiä

Punapippuria

Kirkastettua voita (tai hyvää oliiviöljyä)

Parmesaaniraastetta

image

Ohje:

Pistä huuhdellut ruusunterälehdet likoomaan kylmään veteen.

image

Kuullota punasipuli kirkastetussa voissa isohkossa paksupohjaisessa kattilassa.

image

Lisää  mielellään yön yli liotettu tai ainakin hyvin moneen kertaan huuhdeltu riisi ja kuullota sitäkin hetkisen.

Lisää sitten suola sekä kuuma kasvisliemi, vähän kerrallaan niin että riisi pysyy aina kosteana ja juuri ja juuri kasvisliemellä peitettynä.

image

Loppuvaiheessa kun riisi on jo melkein kypsää, lisää ruusunterälehdet, (jätä jokunen koristeluun), parmesaaniraaste, voinokare tai loraus oliiviöljyä sekä murskattua punapippuria.

image

Tarjoile! Buon appetito!

image  image

Ruusuntuoksuisia herkkuhetkiä kevääseen ja kesäänne!

Baci, Nina 🌹❤️🌹

image

image image

image

Advertisements