Ninan suklaiset laskiaispullat- Pandolci al cioccolato

Oikein hyvää ystävänpäivää rakkaat lukijani!

img_0501

Säästän teidät näin ystävänpäivän kunniaksi kaikenlaisilta saarnoilta ja terveysvalistuksilta… Ja annan teidän vain nauttia, päätä sen enempää vaivaamatta, näistä todella herkullisista ja suussasulavista suklaapullista… Voitte ilahduttaa niillä sydänystäväänne, tai sitten lohduttaa niillä särkynyttä sydäntänne… (Pullat, niiden tekeminen ja syöminen, ovat mielestäni mitä parasta lääkettä sydänsuruihin… Meillä kipeä Sepe vaivasi taikinan suurella ystävänpäivärakkaudella unelman kuohkeaksi!)

NINAN SUKLAISET LASKIAISPULLAT

img_0468

Pellilliseen suklaapullia tarvitset:

noin 500g jauhoja (minä käytin vaaleita luomukamut-jauhoja)

130g vettä

130g maitoa

noin 120g hunajaa

pussillisen kuivahiivaa (täällä Italiassa yhdessä pussissa on 10g)

noin 20g kookkossokeria (tai raffinoimatonta ruokosokeria)

2 munaa

1/2 tl raffinoimatonta merisuolaa

1 tl juuri jauhettua kaardemummaa

50g voita

100g tummaasuklaata (tai valmiita suklaapisaroita)

oliiviöljyä

Ohje:

Tee ensin jonkunsortin “lievito madre” (suomeksi kai taikinajuuri?); lämmitä 50g reseptin maidosta ja 50g vedestä kädenlämpöiseksi ja sulata joukkoon hunaja ja vähän alle puoli pussillista kuivahiivaa. Sekoita joukkoon 100g jauhoista. Pistä taikinajuuri oliiviöljyllä voideltuun kulhoon (miel.lasiseen) ja anna kohota  lämpimässä paikassa, kelmulla ja liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (pari, kolme tuntia).

img_0331

Parin kolmen tunnin kuluttua lämmitä pienessä kattilassa loput maidosta ja vedestä  kädenlämpöisiksi, sulata joukkoon loput hiivasta ja sokeri.

img_0335

Tee taikinajuuren keskelle pieni reikä “fontana”. Johon lisäät vähän kerrallaan jauhoja ja maito-vesi-hiiva-sokeri- seosta, koko ajan sekoittaen, ensin (puu)haarukalla tai vispilällä ja sitten lopuksi, kun taikina tulee paksummaksi,  käsin vaivaten.

img_0338

img_0354

img_0358

Lisää myös 1 muna ja huoneenlämpöinen paloiteltu voi, sekä suola ja hienonnettu kaardemumma. Vaivaa niin kauan, että taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.

img_0367

img_0393img_0390

img_0378

Kun taikina irtoaa helposti, ota se työtasolle ja lisää mukaan paloiteltu suklaa

img_0402

img_0408

img_0421

Tee taikinasta pallo ja anna taas kohota kaksinkertaiseksi (noin kolmisen tuntia) lämpöisessä (ei liian, ettei suklaa sula..) paikassa oliiviöljytyssä kulhossa, kelmulla ja liinalla peitettynä.

img_0432img_0429

Ota taikina työtasolle. Tee siitä pötkylä (minä tein kaksi, koska talossa on kaksi innokasta leipojaa, jotka molemmat haluavat oman pötkylänsä..).

img_2323

Leikka pötkylät paloiksi ja pyörittele niistä pullia.

img_2331

img_2332img_2333

img_2340

Anna pullien kohota vielä pellillä puolisen tuntia.

img_0460

Voitele ne sitten vatkatulla munalla.

Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

img_0463

Syö joitakin pullia heti lämpiminä (ne ovat NIIN hyviä!).

img_0474

Jäähdytä loput ja täytä ne vaniljalla maustetulla kermavaahdolla ja  itsetehdyllä mantelimassalla (resepti löytyy Nina satumaisista laskiaispullista).

img_2362

Tarjoile sellaisenaan tai laakealta lautaselta kuuman maidon kera!

img_2397

Buon San Valentino!

E Buon Carnevale!

img_0510

Makoisaa Ystävänpäivää ja Laskiaisiloa!

Baci, Nina               ❤

Ps. Tässä teille vielä inspiraatioksi ystävänpäivä-&karnevaaliasuja varten Perla B:n uusinta silmälasimuotia:

img_2152

img_2153

img_2154