Ninan suklaapäärynäkakku- Torta di pere e cioccolato


Hyvää ystävänpäivää rakkaat ystäväni!

image

Tässä teille sulostuttamaan ystävänpäiväänne ihanan mehevä suklaapäärynäkakku-resepti! (Vaikka minä tietenkin valmistan mielummin ystävänpäivänä suklaalla hierottua lehtikaalia…, se resepti löytyy muuten viime vuoden ystävänpäiväpostistani, mutta kyllä tämä kakkukin juhlistaa ystävänpäivää ihan moitteettomasti… 🙂 )

image

NINAN SUKLAAPÄÄRYNÄKAKKU

Tarvitset:

5 luomumunaa

5 dl raffinoimatonta raakaruokosokeria (minä käytin mascobado-sokeria)

yhden vaniljatangon raaputetun sisuksen

5 dl jauhoja (minä käytin kokojyvä- kamut-jauhoja)

noin 60g kaakaojauhetta (minä käytin luomu- raakakaakaojauhetta)

1tl luomu leivinjauhetta

1dl hyvää oliiviöljyä (ei liian hapokasta)

2 kookasta, kypsää päärynää

image

Ohje;

Paloittele päärynät pieniksi kuutioiksi.

image

Vaahdota munat, sokeri ja vanilja kunnolla kuohkeaksi vaahdoksi.

image

image

Saadaksesi oikein kuohkean vaahdon ja mehevän kakun älä säästele aikaa; vatkaamiseen tulisi käyttää noin kymmenisen minuuttia.

image

Sekoita jauhot, kaakojauhe ja leivinjauhe keskenään.

Yhdistä jauhoseos munasokerivaahtoon varovasti alhaalta ylöspäin käännellen.

image

Lisää oliiviöljy norona.

image

Ja lopuksi lisää päärynäkuutiot joukkoon.

image

Kaada taikina voideltuun (sydämen malliseen) vuokaan.

image

Paista 180c asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. (Kokeile kypsyys tulitikulla).

image

Kun kakku on hetkisen jäähtynyt, kumoa se tarjoiluastialle.

image

Halutessasi koristele tomusokerilla ja esikoilla.

imageimage

Tarjoa rakkaudella!

image

Buon San Valentino!

Baci, Nina                     ❤

imageimage

Ps. Ystävänpäivän taiteilijana lahjakas nuori Daskidunklööd!

image

image

Ja maalivahtina San Marinoa vastaan urhea Sepe-Buffon-Sepponen!

image

image