Ninan kesäleipä- Pan d’estate

Rakkaat lukijani,

Jo joutui armas aika…

image

Mutta kun täällä Italiassa ei se armas aika ole oikein millään tahtonut joutua tänä vuonna…

image

Jokunen aamu on aina välillä näyttänyt lupaavalta; nyt se joutuu..! Mutta aina olemme saaneetkin pitkän nenän ja ukkoskuuron niskaamme..; Ei joutunutkaan…( Meren rantsuun olemme päässeet vain kaksi kertaa tänä vuonna ja toinenkin niistä kerroista oli poikani Sepen ystävän synttärit…)

image

Mutta nyt kun kesä oikein virallisestikin on täällä Italiassa alkanut; koulut ovat loppuneet ja olisi tosiaankin aika veisata Suvivirttä, päätin jouduttaa kesän tuloa ja tehdä jonkinlaisen kesätanssin tämän kesäleivän muodossa.. Ja arvatkaapa mitä; Se toimi! Kesäleipäni toi tänne kesän! (Täytyy kyllä sanoa, että me teimme myös ihan oikeankin kesätanssin tyttäreni Perlan kanssa; poltimme suitsukkeita ja tanssimme hurjasti Janis Joplinin laulaessa täysillä.., ei kuitenkaan Suvivirttä, vaan Summertimea…, joten nyt en ole ihan varma oliko se leivän vai tanssimme, vai suitsukkeiden ansiota.., mutta tärkeintähän on lopputulos…). Ja nyt aionkin jakaa tämän herkullisen kesän tuojan kanssanne, (siis en kuitenkan tanssia, vaan reseptin…)!

NINAN KESÄLEIPÄ

image

Tarvitset:

10g kuivahiiva (mielellään luomu)

noin 5dl kädenlämpöistä vettä

ripauksen raakaruokosokeria tai hunajaa

noin 200g manitoba -jauhoja

noin 200g kamut -jauhoja

noin 250g kokojyvä spelttijauhoja

ripauksen raffinoimatonta merisuolaa

pari ruokalusikallista hyvää oliiviöljyä

kesäsipulin varsineen

pienehkön kesäkurpitsan

nipun rucolaa

kirkastettua voita, suolaa, pippuria

koristeluun joitakin oliiveja, tuoretta rosmariinia, karkeaaa Himalajan suolaa ja oliiviöljyä

Ohje:

Sulata hiiva kädenlämpöiseen hunajalla tai sokerilla maustettuun veteen.

image

Lisää jauhot vähän kerrallaan, ensin vispilällä vatkaten ja lopuksi käsillä vaivaten.

image

Lisää ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä.

image

Vaivaa niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä ja kulhosta.

Anna kohota lämpimässä paikassa peiteltynä kaksinkertaiseksi, ainakin tunnin verran.

image

Valmista vihannekset;

image

Pilko sipuli. Raasta kesäkurpitsa. Ja hienonna rucola.

image

Kuullota sipulia pannulla kirkastetussa voissa. Lisää kesäkurpitsaraaste. Kuullottele pari minuuttia ja lisää sitten rucola. Ota pois liedeltä. Suolaa ja pippuroi.

image

Anna jäähtyä hetkisen ja vaivaa sitten vihannesseos taikinaan.

image

(Minä tietenkin vaivaisin tähän mieluusti lehtikaalia, mutta kun nyt on tämä armas aika.., ei sitä täällä Italiassa saa.., joten tyydyn rucolaan. Huomaatteko muuten kuvasta, että aurinko alkaa jo pilkistää…!)

Anna taikinan kohota vielä jonkun aikaa vihannesten kera.

image

Ota kohonnut taikina jauhotetulle työalustalle.

image

Leikkaa se kuuteen osaan ja pyörittele osista pötkylöitä.

image

Tee pötkylöistä ristikko. Ja lopuksi pyöräytä pötkylöitten päät ristikon alle saadaksesi leivästä pyöreän. Anna kohota peiteltynä vielä hetkisen.

image

Koristele oliiveilla ja tuoreella rosmariinilla. Ripottele vähän karkeaa Himalajan suolaa leivälle ja voitele oliiviöljyllä.

image

Paista 180-200 asteisessa uunissa  reilut puolisen tuntia.

image

Tarjoile lämpimänä auringon paisteessa, joko Suvivirttä tai Summertimea laulaen.

image

image

Oikein aurinkoista kesää!!! Buon estate a tutti!

image

image

Baci, Nina    ❤️☀️

Ps. Koulu ja harrastukset ohi…

image

image

image

image

image

image

… Edessä kesä ja vapaus!

image image

image

image

Advertisements