Lehtikaalilla höystetty halloweenkurpitsa

 

 

 

image

 

 

Nyt se on täällä!!!!!

Enkä nyt tarkoita  halloweeniä, enkä edes näitä ihanan kuulaita ja kirpeitä syyspäiviä, jotka vihdoinkin ovat saapuneet myös tänne Italiaan, vaan tarkoitan lehtikaali-aikaa; lehtikaali-aikaa, joka on  alkanut ja jonka toivoisin jatkuvan ikuisesti!

Käyttäydyn, kuin joku täyspähkähullu; ajattelen kaiket päivää mitä seuraavaksi voisin valmistaa lehtikaalista; aamulla voisin pehmentää lehtikaalin virkistävään  smoothieen, lounaaksi hauduttaa hellästi  pastaan, illalla hieroa rakkaudella salaattiin …jne. Kun vain ajattelenkin kaikkea tätä, olen niin käsittämättömän onnellinen!  Ajatella miten onnellinen ja hyvinvoiva olisinkaan, jos keitiössäni olisi aina lehtikaalia..! Lehtikaali on siis vallannut keittiöni taas täysin. Ja oikeastaan samalla muuttanut koko elämäni; antanut sille uuden suunnan ja tarkoituksen, tehnyt minusta terveemmän ja paremman ihmisen! Enkä voi sanoin kuvailla kuinka kiitollinen olen!

 

Niinpä päätinkin osoittaa kiitollisuuteni tänä halloweeninä lehtikaalille ja juhlistaa tätä sadonkorjuu-juhlaa, (joka halloween perimmiltään onkin ), tekemällä halloween- illan perinneruokani, uunissa muhineen täytetyn kurpitsan  vegaaniversiona, lehtikaalilla höystettynä. Perinteisesti olen täyttänyt kurpitsan lihamuhennoksella, mutta nyt täytänkin sen lehtikaali-papupadalla! (Eikä minun näin tarvitse olla halloween iltanakaan erossa lehtikaalista!)

image

Tässä ohje;

NINAN LEHTIKAALILLA HÖYSTETTY HALLOWEEN KURPITSA

Tarvitset:

Yhden ison (kuitenkin uuniin mahtuvan) kurpitsan

pari nokaretta kirkastettua voita

sipulin

pari valkosipulin kynttä

pari porkkanaa

pari varsisellerin vartta

pari perunaa

paprikan

noin puoli kiloa kaltattuja tomaatteja tai purkin tomaatteja

4-5 dl yön yli liotettuja papuja (minä laitan mustia papuja sekä fagioli del occhio- papuja, en tiedä suomalaista nimeä, mutta jos käännän suoraan; silmäpapuja, niissä on sellainen pieni silmä..). Halutessasi voit kokeilla myös linssejä.

nipun lehtikaalia ❤

mausteita;

pari laakerinlehteä

tuoretta timjamia

4-5maustepippuria

1/2-1 tl kurkumaa

1/2-1 tl paprika-tai savupaprikajauhetta

1/2 -1 tl kuminan siemeniä tai jauhettua kuminaa

kanelitangon tai 1/2-1 tl jauhettua kanelia

noin 1 tl raffinoimatonta merisuolaa

pari dl kasvislientä

hyvää oliiviöljyä

image

Ohje:

Valmista ensin papupata;

Kuullota isossa kattilassa tai padassa (minä käytän paineilmakattilaa) kirkastetussa voissa tai oliiviöljyssä, “il soffritto” eli hienonnettu sipuli, valkosipuli, porkkana ja varsiselleri.

Lisää sitten mausteet ja kuullota vielä hetki.

Lisää sekaan vielä kuoritut paloitellut perunat, paloiteltu paprika sekä kaltatut tomaatit ja hetken päästä pari desiä kasvislientä ja yön yli liotetut pavut.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat melkein kypsät.

Lopuksi lisää ruodittu lehtikaali. Kiehauta hellääkin hellemmin, niin että lehtikaali pehmenee hiukan ja sen väri muuttuu kauniin kirkkaan vihreäksi. Ota pois liedeltä. Suolaa ja pippuroi. Poista kanelitanko ja laakerinlehdet.

Sillä välin kun papupata porisee pankolla, valmista kurpitsa;

Pese kurpitsa huolella. Leikkaa pois “hattu”. Poista kurpitsan sisältä siemenet ja nöyhtä. Pyyhi kurpitsan ulkopuoli oliiviöljyllä kostutetulla talouspaperilla.

image

Kauho valmis papupata kurpitsan sisään. Pistä hattu kurpitsalle ja laita se uuniin 175 asteeseen tunniksi, pariksi, kunnes kurpitsa on kypsä. (Sillä välin ehdit hyvin käydä tekemässä pari kepposta naapureille!). Tarjoile ylpeänä komea lehtikaali-kurpitsa halloween- hirviöille! (Huom. pehmenneen kurpitsan kuoren voi syödä!)

image

 

Hauskaa halloweeniä! Ja hyvää pyhäinmiestenpäivää!

 

Baci, Nina

Ps. Hallowenin kunniaksi en ikävystytä teitä tänään terveysluennoillani, vaan totean vain, että tämän terveellisemmäksi ( ja maukkaammaksi) voi ruoka tuskin tulla, kiitos lehtikaalin, kurpitsan, mustien papujen ja mausteiden!

image

image

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s