Alkalinen energiakeitto kevääseen- Vellutata primaverile di asparagi e finocchi

Vesi vanhin voitehista!

image

Rakkaat lukijani, olen sijoittanut veteen!

Olisin tietysti voinut sijoittaa käytettyyn autoon tai älypuhelimeen… Mutta autot saastuttavat… Ja itseasiassa älypuhelimia en voi sietää… Olen niin iloinen siitä,että oma vanha kuudenkympin Nokiani (jolla ei pääse what’s uppiin, eikä facebookiin, joka on pudonnut tuhansia kertoja lattialle hajoten kappaleiksi, ja aina sitä uudelleen kootessani ajattelen,että nyt tämä oli varmaan lopullinen niitti, ei se tästä enää tokene ja kuin ihmeen kaupalla se on aina vain toipununut iskuista…) toimii edelleen moitteettomasti… Kerran se putosi kesämökin laiturilta syvälle veteen ja minä hetkeäkään epäröimättä riisuin kaikki vaatteeni ja sukelsin perään ja sain kuin sainkin sen pelastettua… Niin, siis kännykkäni vaihdan vasta pakon edessä.. (tässä puhelimessa on minun historiani, minun muistoni ja kun vain kuulenkin sen tutun piippauksen sydämeni hypähtää ilosta; Hei, joku on lähettänyt minulle viestin! Jipii!!!). Enkä tiedä vaihtaisinko siltikään älypuhelimeen… (Tehdäänkö muuten nykyään enää tavallisia, älyttömiä kännyköitä??). Älypuhelimessa on nimittäin se riski, että tuntee itsensä niin kauhean typeräksi… Eikö ole mukavampaa, jos itse on älykäs ja puhelin vähän tyhmempi..?? Sitäpaitsi olen vakaasti sitä mieltä, että älypuhelimet tekevät meistä oikeasti tyhmempiä,etäisempiä ja väärinkäytettyinä pilaavat aidot ihmissuhteemme, vievät meiltä pois tärkeän toiseen ihmiseen keskittymisen, läsnäolon taidon.

Niinpä investoin siis veteen…

(Totuuden nimessä, pienen sekunnin sadasosan, mietin kyllä, jos olisinkin sittenkin sijoittanut timantteihin, tai oikeastaan punaiseen kultaan ja timantteihin, koska, niinkuin sukulaissieluni laulaa; diamond’s are the girl’s best friends.., mutta maltoin kuitenkin mieleni; vesi olkoon nyt parhain ystäväni!)

….Enkä mihin tahansa veteen, vaan ihmeitä tekevään terveysveteen! Antakaapa kun selitän hiukan..;

Monet tutkimukset osoittavat, että lähes kaikki sairautemme johtuvat veremme  happamuudesta ja hapen puutteesta. Ollaksemme hyvinvoivia, energisiä ja terveitä elimistömme pH:n pitäisi olla alkalinen, (suomeksi sanotaan kai emäksinen..).  Tutkimukset osoittavat että pöpöt ja esimerkiksi syöpäsolut eivät elä alkalisessa elimistössä. Terveysruokavaliot (esim.makrobioottinen ruokavalio), ja elimistöä puhdistavat dietit pyrkivät juuri tähän, elimistömme alkalisoimiseen. Elimistömme happamiksi tekevät  raffinoidut sokerit ja makeutetut juomat, raffinoidut hiilihydraatit, liha ja liiallinen proteiini, stressi, saasteet ja nestehukka. Seurauksena liiallisesta happamuudesta on, että elimistömme ei pysty käyttämää hyväkseen mineraaleja ja ravintoaineita parhaimmalla mahdollisella tavalla; solujen uudistuminen hidastuu ja seuraksena on energian väheneminen, ennenaikainen vanheneminen, verisuonten kalkkeutuminen, ja kaikkinaiset sairaudet, pahimmassa tapuksessa elimistöllämme ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin alkaa ottaa tarvitsemiaan alkalisia mineraaleja omista varastoistamme esim.luistamme ja hampaistamme ja kaikkein pahimmassa tapauksessa solumme muuttavat energiantuotto mekanismiaan niin, että ne pystyvät elämään hapettomassa ja happamassa elimistössämme ja silloin seurauksena on sairastuminen.

Ollaksemme alkalisia (ja energisiä niin kuin alkali-Duracell puput) meidän on siis syötävä terveellisesti, liikuttava, noudatettava terveellisiä elämäntapoja ja juotava paljon VETTÄ! Ja tässä pääsemmekin nyt asian ytimeen; meidän on juotava TERVEELLISTÄ VETTÄ. Näes kaikki vesi ei ole terveellistä, tai siis parhaimmalla mahdollisella tavalla terveyttämme edistävää; veden jota juomme tulisi olla ionisoitua, alkaalista, happipitoista, kosteuttavaa,puhdistavaa ,(ilman lisäaineita ja saasteita), silloin vesi jota juomme on todellakin parhain elimistömme antioksidantti.

image

Ihmiset ovat kautta aikain etsineet vedestä terveyttä. Alussa, jolloin Jumala loi maan, kaikki planeettamme vesi oli alkalista/ emäksistä, ihmisen toimien myötä, vesi on pikkuhiljaa muuttunut vähemmän emäksiseksi, mutta joissakin vesiputouksissa ja lähteissä se on vielä säilynyt alkalisena, happipitoisena, luonnollisesti maan elektronien, vuorien ja kivien ionisoimana, näitä “ikuisen nuoruuden”, ihmeitä tekevien lähteiden vesiä on sittemmin tieteellisesti tutkittu ja niistä on löydetty juuri noita mainitsemiani ominaisuuksia, plus että niiden veden on todettu olevan yksi vahvimmista antioksidanteista mitä maailmasta löytyy. Ongelma on se, että saadaksemme terveyshyödyn noista vesistä, meidän pitäisi asua noiden terveyslähteiden, virtaavien vesien vierellä, sillä (varsinkin muovipulloihin) pullotettuina nuo vedet menettävät nopeasti tehonsa, tai siis ne muuttuvat antioksidanteista oksidanteiksi…; Siis kaikkihan sen oikeastaan tietävät, että tuoreus tässä elämässä on tärkeää; jokainen tietää, että on paljon mukavampaa syödä juuri puusta poimittu tuore, mehukas omena, kuin kaupan hyllyllä viikkokausia maannut omena, elimistömme, vaistomme vain sanoo sen meille, tämä maistuu hyvältä, tätä minun tekee mieli syödä. Tämän huomaa varsinkin lapsista, joiden vaistoja ei vielä ole pilattu millään; kyllä ne vihannnekset ja hedelmät, jotka olen hankkinut juuri maasta nostettuina luomutorilta menevät paljon paljon paremmin kaupaksi kuin ne, jotka ovat tavallisesta kaupasta ostettuja, pitkän kuljetuksen jälkeen kaupan hyllyillä lojuneita ja vähemmän tuoreita, jo joitakin päiviä  jääkaapissa olleita… Itse asiassa ayurveedisessä ruoanlaitossa pidetäänkin ehdottomana sääntönä sitä, että ruokaa ja  elintarvikkeita ei saisi säilyttää paria päivää pidempään (jääkaapissakaan).., sillä ne kasaavat itseensä negatiivista energiaa… Nykytiedon mukaan ne siis hapettuvat (muutuvat antioksidanteista oksidanteiksi ja siis hapettavat ja hapattavat myös meidän elimistöämme). Otetaan nyt vaikka esimerkiksi tuo samainen tuore omena, jonka olet leikannut puoliksi veitsellä, syönyt toisen puolen ja säästänyt toisen puolen huomiseen. Seuraavana päivänä omenaa ottaessasi huomaatkin, että se on muuttunut aivan ruskeaksi leikatulta puolelta, (se on siis hapettunut),eikä sinun varmaankaan tee mieli syödä sitä ruskeaa kohtaa, vaan vaistomaisesti leikkaat sen pois (vaistosi sanoo sinulle, että tämä ei tee hyvää). Sama hapettuminen tapahtuu vedelle niin ja esimerkiksi appelsiinimehulle… Appelsiinmehu juuri puristettuna on mitä parhain antioksidantti, sen sijaan pakattuna se muuttuu oksidantiksi…. ( siksi pakatuissa appelsiinimehuissa, niissä kaikkein  “luonnollisimmissakin” on aina lisättynä c-vitamiinia eli askorbiinihappoa, hapettumisenestoainetta, jos sitä ei olisi, tuo meidän niin terveelliseksi luulemamme aamuinen appelsiinmehumme olisi kauniin piristävän keltaisen sijaan luotaantyöntävän ruskeaa….).

image

No niin,valitettavasti emme kaikki asu vilvoittavien, virtaavien vetten äärellä, vaan pikemminkin saastuneiden  kaupunkien melskeessä. Mutta onneksi  tiede tulee taas avuksemme; on keksitty laitteita, jotka puhdistavat, ionisoivat ja alkalisoivat veden ja muuttavat siis tavallisen kloorisen kraanavetemme puhtaaksi, pehmeäksi, ihmeitä tekeväksi terveyslähdevedeksi! Ja minä olen siis hankkinut tuollaisen laitteen! Eikä laite tee pelkästään tätä, vaan sillä voi myös muunnella puhdistetun veden pH:ta eri käyttötarkoituksiin; sillä saa superhapanta vettä (pH 2,5) esim.käsien desinfioimiseen, lattioiden ja ikkunoiden pesuun ym.siivoamiseen, tahrojen poistoon,jne.; Hyvästi terveydelle vaaralliset pahanhajuiset ja myrkylliset pesu-, ja desinfioimisaineet! (Itseasiassa tässähän säästää pesuainekustannuksissa.. ja mikä tärkeintä vesistöjä ei tule saastutettua ollenkaan pesuaineilla…).  Ja sitten sillä saa lievästi hapanta vettä kauneudenhoitoon esim.kasvojen ja hiusten huuhteluun, kylpyyn ja erilaisten ihosairauksien, kuten psoriaasiksen, aknen, sienitulehdusten, hyönteisten puremien, vaippaihottuman, pienten haavojen ja naarmujen, huuliherpeksen, auringon polttaman ihon  sekä palohaavojen hoitoon, sekä myös huippu-emäksistä (huippu antioksidanttista),(pH 11.5) vettä esim.erilaisten tulehdusten hoitoon, ja sitten  (pH9,5) vettä kukkien ja kasvien kasteluun ja tervehdyttämiseen, sekä kasvisten pesemiseen ja maukkaiden keittojen sekä teen ja kahvin valmistamiseen . (Keitoista, kasvisliemistä, kahvista ja erityisesti vihreästä teestä tulee aivan huippu maistuvia tämän veden ansiosta!)

Olen niin iloinen tästä sijoituksestani…(Melkein yhtä iloinen, kuin silloin kun saan kuulla, että lehtikaalisato on jatkossa erityisen hyvä!) Sillä mikään tässä maailmassa ei ole niin tärkeää kuin kokonaisvaltainen hyvinvointi nyt ja tulevaisuudessa!

Ja rakkaat lukijani hyviä uutisia on myös se, että laite ei ole mikään mahdottoman suuri; mitä luultavammin voin tuoda sen mukaani  Suomeen  ja niin olette ehdottoman tervetulleita kesällä tapaamaan minua ja juomaan ihmeitä tekevää vettä kanssani!

Tämän kertainen reseptini on siis omistettu tälle ihmevedelle ja keväälle, virtaavalle energialle ja meidän kaikkien sydämissä asuvalle rakkaudelle!

Ja lapsille, jotka ovat kyllä sellaisia filosofeja että! Meidän aikuisten tulisi tehdä kaikkemme, ettemme pilaisi heitä ja heidän luontaista vaistoaan, suurta kykyä ajatella ja olla luovia. Emmekä saisi aliarvioida heitä, sillä usein heidän päättelykykynsä on paljon parempi kuin meidän…,vaan meidän tulisi ottaa heistä opiksi; Viime sunnuntain pyöräretkellä tyttäreni Perla(5v.) kysyi yhtäkkiä minulta, Mamma onko Jumala mies vai nainen? Minä vastasin, että äidin mielestä ei  kumpikaan,  vaan enemmänkin energiaa, henkeä. ” No miten se sitten on Jeesuksen isä?” , kysyi Perla. Vastasin; No,meidän kristinuskossa ehkä ajatellaan , että Jumala on mies, mutta äidin mielestä jokainen saa kuvitella Jumalan niinkuin haluaa. Perla oli hetken hiljaa, ja itseasiassa luulin jo,että hän oli alkanut ajattelemaan muita asioita, sitten hän tokaisi;”Mamma nyt tiedän Jumala on molemmat, mies ja nainen yhdessä, toiselta puolelta mies ja toiselta nainen!” Ja oikeastaan tarkemmin ajateltuna tämä on paljon parempi vastaus, kuin minun ei kumpikaan, sillä mikä olisikaan enemmän pyhää ja enemmän Jumalallista kuin naisen ja miehen energiat yhdessä…

Mikä onkaan ihmeistä suurin? Rakkaus! Oikea Suuri miehen ja naisen välinen energia, rakkaus. Se on aina pyhää. Siinä on aina Jumala läsnä.

NINAN ALKALISTA ENERGIAA SISÄLTÄVÄ KEVÄINEN PARSA- FENKOLI KEITTO

image

Tarvitset:

Nipun tuoretta vihreää parsaa

1-2 tuoretta fenkolia

pari kourallista tuoretta pinaattia

yhden tuoreen kevät/ kesä sipulin varsineen

yhden tuoreen kevät-valkosipulin varsineen

tilkan valkoviiniä

ionisoitua alkalista vettä (voit käyttää myös raikasta lähdevettä..)

tuoretta timjamia

raffinoimatonta merisuolaa

vastajauhettua pippuria

nokareen kirkastettua voita

hyvää oliiviöljyä

Sekä keiton päälle;

samaisesta tuoreesta parsanipusta vihreät nuput pieniksi hienonettuina

tuoretta fenkolia pieneksi paloiteltuna

kourallisen kuorimattomia manteleita

pari teelusikallista fenkolinsiemeniä

avokaadon

luomu sitruunan ( raastettua kuorta ja vasta puristetttua mehua)

hitusen tuoretta inkivääriä raastettuna

lorauksen hyvää oliiviöljyä

raffinoimatonta suolaa

vastajauhettua mustaapippuria

(ripaus pepperoncinoa/ cayennepippuria)

hienonnettua tuoretta italialaista (sileälehtistä) persiljaa

joitakin lehtiä hienonnettuja tuoreita mintunlehtiä

image

Ohje:

Aloita paahtamalla isolla pannulla/ kattilassa mantelit. Ota ne pois, kun ne tuoksuvat ihanasti paahtuneilta. Paahda sitten vuorostaan fenkolinsiemeniä hetken samalla pannulla. Ota suurin osa paahtuneista fenkolinsiemenistä pois pannulta, jätä joitakin siemeniä kattilaan, lisää kattilaan nokare kirkastettua voita ja hienonnetut sipulit, kuullota hetki. Lisää sitten paloiteltu fenkoli ja  pestyt ja paloitellut parsojen varret (ei ihan sitä kaikkein kovinta osaa), sekä timjami, suola ja pippuri. Parsojen nuput jätä syrjään odottamaan manteleiden ja fenkolinsiemenien kanssa “päällysteen” tekemistä. Anna paistua hetken ja lisää sitten joukkoon myös huuhdellut pinaatinlehdet. Keitä hetki, kunnes pinaatit ovat ” taintuneet”. Lisää sitten tilkka valkoviiniä ja anna porista hetki, kunnes valkoviini on melkein haihtunut. Lisää sitten ionisoitua alkalista vettä, niin että kasvikset peittyvät reilusti. Anna kiehua parikymmentä minuuttia hiljaisella tulella kannen alla.

Tee sillä välin “päällyste”;

Hienonna  huuhdellut tuoreet parsannuput sekä paahdetut mantelit karkeasti veitsellä. Paloittele tuore fenkoli ja avokaado pieniksi palasiksi. Yhdistä ne kulhossa ja lisää joukkoon fenkolinsiemenet, raastettu inkivääri, raastettu sitruunan kuori, pari lusikallista sitruunan mehua, loraus oliiviöljyä ja mausteet. Sekoita ja pane syrjään maustumaan.

Kun keitto kattilassa on valmis. Soseuta se savasekoittimella. Lisää tarvittaessa suolaa. (Keiton ei tarvitse olla kauhean suolaista, koska makua sille antaa paljon “päällyste”)

Jaa valmis sosekeitto lautasille ja mausta se tekemälläsi “päällysteellä” ja oliiviöljyllä. (Tai anna jokaisen ruokailijan itse  ottaa “päällystettä”).

image

Tarjoile kyytipoikana ionisoitua alkalista vettä. Kippis!

Virtaavan energistä alkalista vappua kaikille!

Buon primo maggio alcalinizzante a tutti!

image

Baci,   ❤ Nina

Ps. Ja kaikille niille tiedoksi, jotka aikovat juhlia vappua..ööö.., perinteikkäästi… Alkaali-vesi vähentää tutkitusti myös runsaan alkoholinkäytön seuraavan päivän vaivoja…!

Ps.2 Sain tämän ihanan kirjeen taiteilija filosofi-tyttäreltäni, sisällä oli piirrustus, jossa  Mamma laulaa iltapuvussa, viulut soivat ja perhoset lentävät…. Syntymäpäiväni on kyllä syksyllä.., mutta voihan sitä näin kevään kunniaksi vaikka uudelleen syntyä…, ainakin näin ihanan lahjan saadessaan…!

image  image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.